LAPSZABÁSZAT

PROFESSZIONÁLIS GÉPPARKKAL ÁLLUNK RENDELKEZÉSÉRE

Lapszabászatunk a legmodernebb gépekkel van felszerelve, munkatársaink pedig felkészültek és elkötelezettek a minőség iránt. E két tényező alapján merjük garantálni a pontos és minőségi lapszabászati munkát. Ahhoz, hogy jó minőségű munkadarabokat adjunk át, fontos még az alapanyagok minősége is.

Ezért mi a Kastamonu, az EGGER, a Pfleiderer és a FUNDERMAX bútorlapok mellett tettük le elsősorban a voksunkat. Ezek a gyártók tudják folyamatosan és hosszú távon biztosítani az elvárható minőséget a bútorlap gyártásban. Ehhez jön még a HRANIPEX élzárók széles választéka és megbízható minősége.

lapszabászat, élzárás Győrben

A lapszabászati megrendelések standard határideje 2-5 munkanap, de a lapszabászat leterheltségétől függően ez pár nappal eltérhet. A bútorlap táblák megvétele m2-ként történik, kivéve, ha különleges, egyedi anyagokról van szó. Ebben az esetben szükséges az egész táblát megvásárolni. A munkadarabokat felcímkézzük, hogy könnyebb legyen beazonosítani az összeszerelés során.

ÉLZÁRÁS

PROFESSZIONÁLIS GÉPPARKKAL ÁLLUNK RENDELKEZÉSÉRE

A felszabott lapokat igény szerint ABS-szel, élfurnérral, vagy élléccel zárjuk. Az élzárandó anyag vastagságát tekintve nem csak duplungot (2 db munkalap vastagságot) tudunk élzárni, hanem triplungot is, ami 3 db bútorlap vastagság, de akár 60 mm vastag munkadarabbal is boldogulnak a gépeink. Ugyanez igaz az ÍVES élzárásra is.

A ragasztó tekintetében a régóta elterjedt EVA ragasztó mellett PU ragasztóval is dolgozunk.

győr lapszabászat

Következzen egy kis ismeretterjesztés az EVA és a PU ragasztók különbségeiről:

Élzárási technológiák
A hagyományos élzárási eljárások esetében az élzáró anyagot EVA olvadékragasztóval egyesítik a lapanyag élével. Az EVA az etilén-vinil-acetát, az etilén és a vinil-acetát kopolimere. Az anyag tiszta és csillógó, alacsony hőmérsékleten erős, ellenáll a fáradás okozta repedéseknek és az UV-sugárzásnak. Az EVA számos esetben megfelelő technológia, de két fontos hátránnyal is rendelkezik:

  • az EVA ragasztófuga vastagsága közel 0,5 mm-t, így szemmel látható, ezért esztétikailag számos esetben már a gyártást követően reklamációhoz vezethet. Fehér lapok esetében ott van még a ragasztófuga látható elkoszolódásának veszélye, ami szintén egy hátrányos tulajdonsága ennek az élzárási módnak.
  • a ragasztás nemhogy nem vízálló, de páraállósági tulajdonságai is korlátozottak, így vizes helyiségekben, de még a konyhák egyes részein is csak óvatosan szabad alkalmazni.

A PU (poliuretán) élzárás első és legfontosabb előnye a ragasztó fuga szabad szemmel alig látható vastagsága. Ugyan a gyári adatok szerint ez a fugavastagság nem nulla, hanem 0,1-0,2 mm körüli, de az élzárások túlnyomó többségénél ez a fugavastagság szinte tökéletesen láthatatlan.

A PU vékonyfuga a fentiek mellett tágabb tartományban víz-, pára- és hőálló, ami sokkal szélesebb felhasználhatóságot biztosít az így készült termékeknek, illetve a ragasztás hőállósága is magasabb, mint a hagyományos EVA élzárás esetében. A mechanikai szilárdsága is sokkal nagyobb.

Fontos tudni, hogy a PU ragasztó viszont lassabban éri el a végleges kötést, kb. 6-24 órán belül térhálósodik (a környezeti viszonyoktól függően), utána viszont csak „levésni” lehet a bútorlap éléről.
Manapság már sok esetben elvárás bizonyos projektek esetében a vízálló vékonyfuga, de garanciális szempontból is sokkal biztonságosabb ez a fajta élzárás a hagyományos (EVA) élzáráshoz képest.

CNC

BÁRMILYEN EGYEDI MINTA LÉTREHOZHATÓ

A 3 tengelyes megmunkáló központunk alkalmas felsőmarási, nútolási és furatolási munkák elvégzésére is. Bemarjuk a bútorpántok, hornyok helyét, illetve elkészítjük a polcfuratokat és a tiplik helyét is. Egyedi igényeket is kiszolgálunk, keressen minket bizalommal!

CNC megmunkálás

KERESKEDELEM

bútorlap, bútorkellék, vasalatok

BÚTORLAPOK, ÉLZÁRÓ ANYAGOK, VASALATOK ÉS BÚTORKELLÉKEK KERESKEDELME

bútorlap, más néven laminált faforgácslap, a tömör fa modern helyettesítője, melyből költség- és környezetkímélő módon készíthető bármilyen bútordarab. Elsősorban a Kastamonu, Pfleiderer, FUNDERMAX, lapanyagait kínáljuk, de az  EGGER, KRONOSPAN vagy a FALCO sem maradhat ki a sorból. Élzáráshoz elsősorban a HRANIPEX széles választékából dolgozunk.

Azért, hogy időt és energiát spóroljunk ügyfeleinknek, komplett szolgáltatást nyújtunk. A bútorlapok mellett forgalmazunk bútorkellékeket és vasalatokat is.  Kínálatunkban megtalálhatók a HÄFELEBlum, a HETTICH, a STRONG, és a DEMOS többi termékei, a NETTFRONT és a Csercsics bútorfrontok. Ön csak leadja a megrendelését és a leszabott és élzárt bútorlapokkal együtt a vasalatokat és a kellékeket is elviheti.

AJÁNLATKÉRÉS!

Miért minket?

MERT MAXIMALISTÁK VAGYUNK ÉS ELKÖTELEZETTEK A MINŐSÉG IRÁNT

Szolgáltatásainkat úgy alakítottuk és alakítjuk, hogy a lehető legtöbbet adjuk az asztalosoknak. Szeretnénk időt és energiát spórolni meglévő és leendő ügyfeleinknek, ezért mindent megteszünk, hogy ügyfeleink egy helyen megkapják azokat a termékeket és szolgáltatásokat, amelyekre szükségük van a jó munkavégzéshez. Fejlesztéseinkről rendszeres tájékoztatást adunk, és mi magunk is folyamatosan fejlődünk.